Coneix el nostre entorn

El poble

Al límit entre les províncies de Lleida i Tarragona, envoltat de muntanyes de la Serra del Tallat, la Serra de Prades i la Serra de la Llena, a un pas de l’emblemàtic monestir de Poblet, a 10 minuts de les Borges Blanques, capital de la comarca de l’oli d’oliva, i a 30 minuts de les platjes de la Costa Daurada, es troba Tarrés, una bonica vila de Les Garrigues.
Tarrés és un poble petit, la història del qual es remunta a l’any 1149, data de la seva Carta de Població.
És un poble eminentment rural, en un entorn natural privilegiat, al peu de les muntanyes de Prades.
Té un nucli urbà que ha sapigut conservar l’arquitectura tradicional, ple de cases i edificis fets amb pedra seca.
Destaca per les façanes de pedra vista de moltes de les seves construccions, que conviden a passejar i gaudir d’aquest harmoniós conjunt urbà de cases i carrers.
Hi ha diferents edificis i cases destacables com l’Església Parroquial de l’Assumpció de Maria de senzilla i bella façana neoclàssica, l’interior barroc i un imponent campanar vuitavat de dos cossos. Més info al web de l’Ajuntament de Tarrés.

Activitats

A Tarrés podreu gaudir d’un entorn tranquil i autèntic, amb boscos, camps de vinyes, oliveres, ametllers i cereals, ple de racons per descobrir i tota mena d’activitats per assaborir la natura al complet.

Aquest entorn ofereix petites meravelles singulars de temporada, com els bolets a la tardor, el paisatge d’ametllers florits a mitjans de febrer, i la gran varietat de flors i plantes aromàtiques que ofereix la primavera.

Al municipi s’hi conserven algunes pedreres en desús, que al seu moment van ser utilitzades per a extreure la pedra per a molts edificis del poble, i part de la pedra del Monestir de Poblet situat a uns 10km de la població. Altres vestigis de la cultura local que han arribat fins als nostres dies son els forns de calç,  les cabanes de volta o antigues fonts i basses de pedra.
Hi ha diferents rutes senyalitzades que ofereixen la possibilitat de conèixer el terme i l’entorn, com la ruta dels camins de l’aigua al secà, o la ruta dels forns de calç. Més info aquí

La situació de Tarrés dona l’opció de conèixer altres indrets de la comarca de les Garrigues, de la Conca de Barberà, o de la serra de Prades.

 

Visites

Al mateix poble de Tarrés es pot visitar la Ferreria, un espai museïtzat que recull les eines de l’antiga ferreria del poble. L’espai està preparat per ser visible des de l’exterior a través d’una vidriera. Altres espais que val la pena visitar son Església Parroquial de l’Assumpció de Maria o l’Ermita de la Santa Creu. Més info aquí

La comarca de les Garrigues ofereix una gran varietat de visites culturals i d’interès que podreu trobar al web de Turisme de les Garrigues.

El Molí del Set és possiblement el millor molí d’oli de la comarca de les Garrigues, situat a l’Albi i també de visita recomanada.

A la comarca veïna, la Conca de Barberà, i a tant sols 10km de la població de Tarrés, es troba el monestir de Poblet, el més gran de la Ruta de Cister. Ofereix visites guiades per donar a conèixer als visitants les seves instal·lacions, la seva història i la seva situació actual. La comarca ofereix una gran varietat de visites culturals i d’interès que podreu trobar al web de Turisme de la Conca de Barberà.

El Sindicat de Tarrés

C/ Montserrat 7

25480 Tarrés Les Garrigues(Lleida)

T. +34 676 66 75 75